En råvara, Lök av Siri BarjeAkt Förlag satsar på ny matserie, En råvara, med kockar och matkunniga.
Med En råvara Lök av Siri Barje vill Akt Förlag komplettera de fina omfångsrika kokböckerna med det mindre formatet. Mathäften som du lätt kan plocka fram i vardagen, packa med till landet eller ge i stället för den traditionella vinflaskan när du ska bort på middag – helt enkelt den perfekta presenten.
Varje mathäfte innehåller en personlig text och 10 recept av vald råvara, och är försedd med klamrar som också gör dem lätta att samla i en pärm till den egna receptsamlingen.
I första utgivningen av serien, En råvara, ingår: Ingefära, Kapris, Lamm, Lök och Smör.
Siri Barje (f. 1988), är utbildad kock vid Grythyttans Restaurangskola och har arbetat på restaurang Shibumi i Stockholm samt drivit en vegetarisk sommarrestaurang på Öland. Idag arbetar Siri som kokboksförfattare, senast, Kål hela året (2023), och bjuder regelbundet på vegetariska favoritrecept i Kökets middag.
"Nya tidens kokböcker"
Jan Ekholm, SvD Mat&dryck