Ulrika Eleonora Muncks receptsamling skrevs omkring 1770–1780 och innehåller etthundrasexton recept på bakverk, desserter, pastejer och andra maträtter. Kokboken gick i arv till Ulrika Eleonoras dotter sångerskan Brita Catharina Lidbeck och tillhör nu den Rettigska samlingen på Skånelaholms slott. Receptsamlingen är på många sätt typisk för en kategori handskrivna kokböcker som författades av adelns och borgerskapets kvinnor i 1700-talets Sverige och ges här ut som faksimil tillsammans med texter av Karin Sidén.
Karin Sidén är docent i konstvetenskap och ledamot av Kungl. Vitterhetsakademien. Sedan 2012 verksam som överintendent och museichef vid Prins Eugens Waldemarsudde.
ArbetstitelKok Bok : Ulrika Eleonora Muncks receptsamling på Skånelaholm
Standardpris349.00
Illustrerad Orginaltitel
Åldersgrupp
BandtypInbunden
Recensionsutdrag
Läsordning i serie
MediatypBok
AvailableToOrder IsContractProduct Inlaga
Sidor150
Publiceringsdatum2019-06-17 00:00:00
FörfattareKarin Sidén
Kort BeskrivningUlrika Eleonora Muncks receptsamling skrevs omkring 1770–1780 och innehåller etthundrasexton recept på bakverk, desserter, pastejer och andra maträtter. Kokboken gick i arv till Ulrika Eleonoras dotter sångerskan Brita Catharina Lidbeck och tillhör nu den Rettigska samlingen på Skånelaholms slott.
Storlek
Färg
IsBokinfoProduct SeriesTitle
erpOwnsPrice BokinfoStatusCode21