Inspirerad av sina barns och barnbarns intresse för den traditionella etiopiska och eritreanska maten, har bokens författare Gennet Awalom valt ut recept och anpassat dem till svenska kök vad gäller mått och tillagningssätt. Resultatet har blivit en kokbok som tar oss med in i en ny värld av smaker och dofter.
I den etiopiska och etritreanska matkulturen är Berbere, den spanska pepparn, som är mald och blandad med över tio sorters kryddor, huvudkryddan. Den använder man i en mängd olika rätter och den ger maten dess speciella karaktär. Ett annat måste på det etiopiska och eritreanska matbordet är injera, som det kallas i Etiopien, eller Taita, som det kallas i Eritrea. Det är ett pannkaksliknande och syrligt bröd som har samma viktiga roll i kosthållet som potatis och ris har i Sverige.
Lycka till när du provar dig fram våga laga kryddigt!
ArbetstitelLaga kryddigt : Etiopisk & Eritreansk mat för svenska kök
Standardpris399.00
Illustrerad Orginaltitel
Åldersgrupp
BandtypSpiral
Recensionsutdrag
Läsordning i serie
MediatypBok
AvailableToOrder IsContractProduct Inlaga
Sidor80
Publiceringsdatum2013-09-13 00:00:00
FörfattareGennet Awalom
Kort Beskrivning
Storlek
Färg
IsBokinfoProduct SeriesTitle
erpOwnsPrice BokinfoStatusCode22