Livsmedelshygien vill förhindra att maten vi äter ska göra oss sjuka. Genom historien har metoder utvecklats för att undersöka den mat vi är beroende av - allt från självhushållningens tid och framåt. När livsmedelskedjan blev mer komplicerad och sträckte sig från producenter via förädlingsled, kom kunskaperna om matens hantering att förskjutas allt mer mot en samhällelig och institutionell nivå. Ansvaret för livsmedlens risker blev en fråga för vetenskapsmän och politiker.
ArbetstitelMot ett modernt livsmedelssystem. Livsmedelshygien och livsmedelskontroll i Sverige och Norden 1850-1950
Standardpris249.00
Illustrerad Orginaltitel
Åldersgrupp
BandtypInbunden
Recensionsutdrag
Läsordning i serie
MediatypBok
AvailableToOrder IsContractProduct Inlaga
Sidor480
Publiceringsdatum2015-11-05 00:00:00
Författare
Kort BeskrivningDenna antologi handlar om när hygien och kontroll av livsmedel blev en del av ett framväxande modernt livsmedelssystem i Sverige. Boken ger även utblickar mot övriga nordiska länder och Storbritannien. Antalet sjuk- och dödsfall genom matförgiftningar har sjunkit dramatiskt - livsmedel och vatten har blivit allt säkrare. Men genom nya tillverkningsmetoder, matvanor och livsstil gör att säkerheten måste provas oupphörligen. < br > Texterna består delvis nyskrivna artiklar av historiker och fackman, och delvis av källtexter från olika tider.
Storlek
Färg
IsBokinfoProduct SeriesTitle
erpOwnsPrice BokinfoStatusCode21